MATKALLA MESTARIKSI TARVITAAN PERSONAL TRAINEREITA JA RUTIINEJA

1. Lahjakas, karismaattinen ja taitava.

Olen lahjakas, taitava ja karismaattinen, tai niin minulle on lukemattomia kertoja sanottu.

Olenko sittenkään? Lahjoja ja musikaalisuutta on roppakaupalla, mutta miksi en silti etene urallani tai minusta ei kiinnostuta? Olenko tylsä, miksi en riitä? Isoja kysymyksiä, joita jokainen esiintyjä taatusti miettii. Lahjakkuutta toki tarvitaan, veri vetää ja tää on mun intohimo. Miksi silti liian harva saa tehdä musiikkia tai mitä tahansa taidetta työkseen ja elättää sillä itsensä ja perheensä?

2. Unelmat todeksi

On toki eri asia, jos olet esimerkiksi musiikin ammattilainen ja teet sitä jo elääksesi ainakin osittain. Vai oletko kenties leipuri, jonka haave on olla artisti? Vai onko sittenkään? Kuinka päästä eteenpäin uralla ja kasvattaa ja kehittää omaa osaamista, niin että minut huomataan ja saan mahdollisuuksia näyttää taitoni? Onko se kiinni muista ihmisistä, jotka siitä päättävät tai hyvästä tuurista? Kuinka tämä leipuri sitten voisi saada unelmansa toteutumaan ja nousta tähdeksi?

Tottakai tuuria tarvitaan ja menestystä jaetaan epäreilusti. Menestys tuskin on se mittari, jota kannattaa tuijottaa, jos haluat oikeasti menestyä. Tarvitaan suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteistä ponnistelua. Ehkä on myös hyvä kysyä itseltään kysymys; Jos en menestykään ja minusta ei tule suurta tähteä, olisinko silti tehnyt kaiken tämän, koska rakastan sitä mitä tein? Eli älä kasaa sun luovuudelle suorituspaineita tai paineita elättää. Järjestä elämäsi niin, että tulet toimeen ja pystyt selviämään. Varaa sitten aikaa sun unelmille ja mieti elämäsi palaset oikeasti tärkeysjärjestykseen. Älä suorita vaan elä!

3. Tehotreeni ja tärkeysjärjestys.

Tää kuulostaa nyt joltain fitness-artikkelilta, mutta sitähän tämä tavallaan onkin. Ei tosin mitään pikadieettejä tai rääkkitreenejä vaan rutiineja. Kun aloitamme jotain siinä on aina se riski, että se minkä aloitimme loppuu. Uusi liikunta harrastus voi lopahtaa vaikka ostimme välineet ja kaikki. Kun muutamme rutiineja meidän on oltava ovelia ja ohjattava itseämme armollisesti ja hellästi kohti uusia toivomiamme tapoja.

Älä siis aloita mitään mullistusta, vaan pohdi elämäsi tärkeysjärjestys kuntoon. Eli lisää sun arkirutiineihin vaikka laulunopettajan antamia hyviä hengitys- tai ääniharjoituksia. Jos haluat kirjoittaa omia lauluja niin aloita kirjoittamaan. Älä aseta tässäkään itsellesi paineita synnyttää maailman paras biisi, hitti-biisi tai vielä vuosienkin päästä ikivihreä ihanuus. Tuo on varmin tapa kampittaa luovuus pois heti alkumetreillä. Varaa näille asioille aikaa, koska sitä ne kyllä vievät.

4. Älä vedä överiksi.

Älä vedä överiksi, äläkä tapa luovuutta liian suurilla haasteilla. Jos haluat treenata laulua, niin laula joka päivä vaikka viisi minuuttia, se on jo reilu puoli tuntia viikossa treeniä lisää sun tavanomaiseen. Jos haluat kirjoittaa biisejä, kirjoita joka päivä vaikka viisi minuuttia.

Tämä on eräänlaista luovuuden-herättelyä ja positiivisen vireen ylläpitämistä. Jos lauloit tänään viisi minuuttia, olet tehnyt jotakin. Viisi minuuttia ei vielä tee meistä mestareita. En halua kuulostaa miltään ostos-tv:n “eikä siinä vielä kaikki”- sedältä, kun sanon että se riittää. Se riittää pitämään vireen ja intohimon roihun yllä. Tuo vire on juuri se joka saa meidät ponnistelemaan. Tee siitä itsellesi riittävän helppoa, että saat sen tehtyä ja olet joka päivä onnistuja.

5. Jokainen voi.

Jokainen voi vaikuttaa omiin valintoihin ja arjen rutiineihin. Mieti, mistä sinä unelmoit ja mitä sinä olet valmis tekemään unelmiesi eteen. Aloita pienistä rutiineista. Kukaan ei paiski töitä sun unelmiesi eteen! Jos haluat timmin vartalon, palkkaat personal trainerin. Hän ohjaa sinua salilla, antaa vinkkejä ja laatii sinulle suunnitelman tai treeniohjelman, jolla pääset lähemmäksi tavoitteita. Entäpä ne kerrat kun pt ei olekaan salilla mukana? Se on sinusta itsestäsi kiinni.

Samalla tavalla kannattaa ehkä suhtautua myös musiikkiin tai biisien kirjoittamiseen.

Me kaikki tarvitaan treeniä, rutiineja ja taitavia “personal trainereita” tueksi matkan varrelle. Tsemppausta ja boostia ja sitä että joku näkee meidät. Mieti millaisen "elämäntapa-remontin" sun unelmien toteuttaminen vaatii. Töitä kannattaa tehdä, jos sun unelmat ovat sen arvoisia sulle itsellesi.

Inspiroivin terveisin,

Juha

Uusimmat postaukset