TARVITAAN KASVOT JA TARINA


woman guitar

Erottautuminen on nykyään kaiken A ja O. Kilpailua on alalla kuin alalla enemmän kuin koskaan, ja niillä jotka näkyvät on luonnollisesti paljon paremmat edellytykset menestyä. Tästä syystä olen itse tykännyt blogata viimeisen parin vuoden aikana henkilöbrändin merkityksestä. Tulevaisuudessa vahvimmilla tulevat olemaan ne yksilöt, jotka onnistuvat brändäämään itsensä. Vahvan henkilöbrändin merkitys perustuu itse asiassa hyvin yksinkertaiseen matematiikkaan. Mitä näkyvämmin ihminen on eri kanavissa esillä, sitä useamman ihmisen hän itse tavoittaa. Mitä useamman ihmisen hän tavoittaa, sitä enemmän hänellä on potentiaalisia kontakteja. Mitä enemmän hänellä on potentiaalisia kontakteja, sitä enemmän hänellä on mahdollisuuksia.

Nykyään työkaluja henkilöbrändin rakentamiseksi on todella paljon. Meillä on liuta erilaisia sosiaalisen median kanavia, jotka mahdollistavat sen että meistä jokaiselle löytyy varmasti se omaan ilmaisutyyliin sopivin kanava. Jotkut ovat parempia ilmaisemaan itseään nokkelan tekstin muodossa esimerkiksi Twitterissä, toiset tykkäävät puolestaan huomattavasti visuaalisemmasta kanavasta kuten Instagramista. Valinnanvaraa löytyy lähes joka makuun, loppu jää vain omasta aktiivisuudesta kiinni. Musiikin kaltaisessa bisneksessä erottautuminen on kenties vieläkin kriittisemmässä roolissa, sillä paikkoja kirkkaimpien tähtien joukossa on loppujen lopuksi melko rajoitetusti. Kylmä fakta on, että moni lahjakaskin artisti voi nykyään jäädä ilman ansaitsemaansa huomiota, jos hän ei tee tarpeeksi oman näkyvyytensä ja henkilöbrändinsä eteen. Yhtä lailla kuin on harhaluuloa se, että hyvä tuote myy aina itse itsensä, on harhaluuloa myös se, että esimerkiksi hyvä biisi "myisi" aina itse itsensä. Niillä artisteilla jotka onnistuvat löytämään omaa kohdeyleisöään esimerkiksi somen kautta, on paljon paremmat edellytykset menestyä. Näkyvyyden eteen on tehtävä töitä. Se mikä on parasta henkilöbrändäyksessä on se, että parhaita tuloksia saa yleensä olemalla mahdollisimman aito. Eli jo olemalla oma itsensä pääsee pitkälle. Ihmisiä kiinnostavat aidot ajatukset ja mielipiteet, sekä tietynlainen särmä. Kiiltokuvat valahtavat nopeasti tylsän puolelle eivätkä kiinnosta juuri ketään. Pientä särmää täyty aina olla. On myös tärkeää painottaa, että aloittelevan artistin ei kannata lähteä valloittamaan somea pelkästään jakamalla esimerkiksi näytteitä omista biiseistään. Tarvitaan myös lihaa luiden ympärille. Tarvitaan tarina, josta kiinnostua. Tarvitaan kasvot, joihin samaistua. Tarvitaan myös aktiivista vuorovaikutusta sen oman yleisönsä kanssa ja mikä olisikaan siihen parempi väylä kuin sosiaalinen media, joka perustuu nimensä mukaisesti sosiaalisuuteen.

Ihmiset haluavat oppia tuntemaan millainen persoona tuo artisti X oikein on. Ja siitähän henkilöbrändäyksessä on pohjimmiltaan kyse. Tarvitaan kasvot ja tarina.

Ville Vento

www.villevento.com

Twitter: @VilleVento

Linkedin: Ville Vento

Instagram: villevento

Uusimmat postaukset