TUULIVIIRI YLLÄ KATON


tuuliviiri

Tuuliviirinä tunteesta toiseen, tuumasta toimeen ja pian taas jo seuraavaan. On kiva aloittaa uutta, kaikki uusi on aina jännittävää ja kiehtovaa. Imuroiminen on jännittävää, kun on uusi imuri, ruoanlaittokin uudella respetillä, mikä tahansa jos siihen liittyy jotain uutta ja jännää.

Luovan prosessin keskellä luovuuden seuraaminen on haastava juttu. Täytyisi olla täysin vapaa ja irti, mutta kuitenkin koko ajan tietää mitä ollaan tekemässä. Musiikin harjoittelu, taitojen ja tekniikan treenaaminen ja toisaalta taas luominen ja taiteilijuus. Monta asiaa.

Kerron nyt tässä omasta päivästäni. Aamulla kello soi. Kirjoitan aamusivut ja olen reipas.

Paitsi että en ole niitä kirjoittanut vieläkään, koska oli jännempää aloittaa tämän blogipostauksen kirjoittaminen. Toisaalta, mihin tämä aamu on muka kadonnut, vaikka omasta mielestäni olen tehnyt jotakin ja silti en ole saanut mitään aikaiseksi. Sitten on kaksi laulua treenattavana, kun olen menossa studioon laulamaan demolaulut niihin. En ole treenannut. Kohta kello on jo kaksitoista ja päivä on puolessa. Tekemättömien töiden kuorma tämän päivän osalta kasvaa vuoren lailla ja tunnit päivästä loppuvat. Entä huomenna, ehtisinkö? No, huominen on suunniteltu myös täyteen ja keskiviikkoaamuna on se studio-aika.

Työn vieroksuminen tehokkuudella

Oletko koskaan huomannut tehneesi suursiivouksen tai siivonneesi auton jotenkin uskomattoman hankalalla tavalla tai paistaneesi karjalanpiirakoita ihan vaan pakkaseen vain vältelläksesi johonkin toiseen asiaan tarttumista? Sellaista se on. Kuinka hallita aikaa ja elämää noin ylipäätään? Olen itse huomannut sen monta kertaa ja huomaan sen nyt jälleen tänä aamuna. Tavoitteiden ja tekemisen on oltava matalan kynnyksen hommaa. Niiden on oltava riittävän helppoja ja niissä täytyy voida onnistua pienelläkin ponnistelulla. Jos olet saanut kehiteltyä itsellesi niin raskaan tavan viedä eteenpäin sun projektejasi (laulunkirjoittamista, säveltämistä tai tekniikkatreeniä), että suursiivous on houkutteleva vaihtoehto, kevennä sun tapoja! Ei maratonille treenata niin, että juostaan seitsemänä päivänä viikossa maraton. Kyllä sekin iso tavoite on pilkottu pienempiin tavoitteisiin.