NÄIN LÖYDÄT AIKAA LAULUNKIRJOITTAMISELLE


Elefantti olohuoneessa: Elämä. Velvollisuudet. Arki.

Meillä jokaisella on perheet, ystävät, työt ja muut pikkujutut, jotka tekevät meidät onnelliseksi. Niin kuuluukin olla. Tärkeistä asioista, kuten sosiaalisista suhteista, kannattaa pitää kiinni. Ongelma usein on, että arki, velvollisuudet ja ylipäätään elämä tuntuvat vievän kaiken ajan laulujenkirjoittamiselta. Maailmassa on lauluntekijöitä, jotka kirjoittavat viisi laulua viikossa.

Tällä hetkellä kilpailu on kovaa. Useimmat laulunkirjoittajat tekevät kuitenkin kirjoittamisen lisäksi myös päivätöitä tai pätkätöitä. MITEN HE TEKEVÄT SEN?

Voisiko siis omaa arkea ja ajankäyttöä suunnitella paremmin? Vastaus on:“kyllä!”. Koko homman juju on PRIORISOINTI. Kyky erottaa tärkeät ja tuottavat asiat vähemmän tärkeistä aikasyöpöistä on yksi nykyihmisen keskeisimpiä taitoja. Saatatpa priorisoidessasi jopa huomata, että joistain tehtävistä ja rutiineista kannattaa luopua kokonaan, koska ne eivät tuota, kehitä tai vie sinua eteenpäin.

1. NYKYTILANTEEN KARTOITUS

Selvitä, mitä tehtäviä, rutiineja velvollisuuksia elämässäsi tällä hetkellä on.

Kirjoita ylös kaikki tärkeät tehtävät, velvollisuudet, rutiinit, tärkeät projektit ja asiat, jotka elämääsi tällä hetkellä kuuluvat. Voit kirjoittaa viereen myös niihin kuluvat tuntimäärät, jos ne ovat sinulla tiedossa.