TÄHTITAIVAALLA: EROMA


Aloitamme Artistiakatemian blogissa haastattelusarjan "Tähtitaivas". Haastattelusarjassa pääsemme tutustumaan

erilaisiin artisteihin ja heidän matkaansa musiikkialalla.

Tähtitaivaallemme on syttynyt ensimmäinen tähti.

Saammeko esitellä: Eroma.

- - -

Kuka olet ja mitä sulle kuuluu just nyt?

Oon Eroma ja julkaisin juuri debyyttisinkkuni Kolmesataa. Mulle kuuluu just nyt tosi hyvää, koska on jotenkin helpottavaa saada musaa ulos niin pitkän valmistelun jälkeen. Oon unelmoinut tästä hetkestä kauan. Oon myös onnellinen siitä, kuinka hyvin mun dokumentti tästä parin vuoden matkasta kohti soolojulkaisua on otettu vastaan. Käyn siinä omia sekä artistiuden haasteita niin avoimesti läpi, että reaktiot vähän jännittivät. Onneksi turhaan.

Mistä sun laulut syntyy ja miten?

Löysin mun lauluntekijä-äänen vasta Eroman myötä. Sitä ennen olin tehnyt melodioita pääasiassa muiden teksteihin, eivätkä biisit varsinaisesti lähteneet siitä, mitä sanottavaa mulla on. Nyt haluan laulaa omia tarinoitani. Tarinoita siitä, mitä mä tunnen, mitä mun elämässä tapahtuu (tai ei tapahdu ;)) ja niistä asioista jotka koskettaa mua. Joskus kirjoitan muutaman lainin pelkkää tekstiä ja sitten siitä lähtee joku melodiaidea, jonka pohjalta lopputekstikin muotoutuu. Toisina hetkinä melodia ja teksti syntyvät samanaikaisesti, vähän kuin tajunnanvirtana, jota voi sitten muokata ja parannella jälkikäteen. Aika usein äänitän aihiot puhelimeeni ja kuunnellessani niitä tunnistan ajatukset, joita kannattaa jatkojalostaa. Instrumenttina mulla biisinteossa on piano, mutta usein ideoita syntyy myös hyräilemällä ja piano tulee mukaan vasta myöhemmässä vaiheessa.