TÄHTITAIVAALLA: KARU

Artisti, Karu

TÄHTITAIVAALLA-Haastattelusarjassa pääsemme tutustumaan

erilaisiin artisteihin ja heidän matkaansa musiikkialalla. Saamme myös kuulla, miten he ovat selvittäneet vaikeita hetkiä urallaan ja miten heistä on tullut levyttäviä artisteja.

Haastattelimme artistia ja lauluntekijää nimeltä KARU, jolta on tänä vuonna ilmestynyt kaksi sinkkua. KARU pääsi myös yhden Suomen menestyneimmän tuottajan, Jurek Reunan, mentoroitavaksi biisintekijänä, joten tästä naisesta kuullaan vielä monella tapaa.

- - -

Kuka olet ja mitä sulle kuuluu just nyt?

Olen biisintekijä ja laulaja. Julkaisin tänä syksynä toisen sinkkuni Orkideat, joten kuuluu tosi hyvää. Olen tosi innoissani kun pääsen tekemään sitä mitä rakastan eli musiikkia.

Mistä sun laulut syntyy ja miten?

Se riippuu vähän työvaiheesta. Alkuvaiheessa luomistyötä mulle on tärkeetä laiskotella, nähdä ihmisiä, elää. Ilman niitä hetkiä ei synny mun lauluja. Sitten kun alkaa kirjoitusvaihe, saatan erakoitua pitkiksikin ajoiksi. Päivät voivat hujahtaa niin, että havahdun vasta viideltä iltapäivällä siihen että oon pianolla yöpaita päällä ja aamiainen on edelleen syömättä. Kliseistä taiteilijaelämää siis ;) Sama saattaa tapahtua siinä vaiheessa, kun äänitän biisien esituotantoja, käytännössä vain mikrofoni ja Logic seuranani. Muut ihmiset tulevat mukaan mun musantekoon vähän myöhemmässä vaiheessa. Saatan istua co write -sessiossa muiden kirjoittajien kanssa tai sitten vietän päiviä tuottajan kanssa studiolla kehittelemässä esituotantoja eteenpäin. Nekin päivät ovat aina pitkiä ja vaikka nautin niistä niin sessioputkien jälkeen huomaan aina kaipaavani omaa aikaa. Ainakin mun kohdalla laulunkirjoittajan arki on sekoitus sosiaalisuutta ja erakkoelämää.

Millainen on popparin/lauluntekijän päivä? Kerro jostain päivästä?