TÄHTITAIVAALLA: RUMA


Ruma, artisti

TÄHTITAIVAALLA-Haastattelusarjassa pääsemme tutustumaan

erilaisiin artisteihin ja heidän matkaansa musiikkialalla. Saamme myös kuulla, miten he ovat selvittäneet vaikeita hetkiä urallaan ja miten heistä on tullut levyttäviä artisteja.

Pääsimme haastattelemaan kokenutta artistia ja lauluntekijää nimeltä RUMA. Ruma ammentaa juurevasta rnb-musiikista, sielukkaasta räpistä ja urbaanista popista. Artistin debyyttialbumi ”Ruma Helsinki” julkaistiin Suomen Musiikin kautta keväällä 2018.

Albumilla kuullaan mm. tarinoita lähiöistä, joissa käsitellään yhteiskunnallisia ja tärkeitä aiheita. Levyllä vierailee myös Ruman pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Kube ja Mäkki, Aida, Mariska sekä JXO:sta tutut Jere ja Ode. Soundimaailman takana ovat mm. Millionaire Men -tuottajakaksikko, Aito G, Jay Kova. Valtaosan biiteistä nikkaroinut dj / tuottaja Sweedy.

- - -

Kuka olet ja mitä sulle kuuluu just nyt?

Artistinimeltäni Ruma ja hyvää kuuluu, kiitos kysymästä :) Vähän alkoi jo raskas vuosi tuntumaan, mutta tammikuussa alkoi loma eli no panic :D

Mistä sun laulut syntyy ja miten?

Mun laulut syntyy siitä, mitä mä nään, koe, kuulen ja tunnen. Se voi olla mitä vaan, minkä mä tunnen merkittäväksi asiaksi sillä hetkellä.

Millainen on popparin/lauluntekijän päivä? Kerro jostain päivästä?

Mä herään aamulla ilman kelloa, siinä 10.00 aikoihin. Haluun sellasen slow startin. Aamupalan ohessa suunnittelen mun päivän somet ja tsekkailen kaikki viestit läpi.

Sit mä meen aika usein salille ja laita musaa soimaan luureihin. Salilta yleensä tulee joku idea, joka mä laitan ylös tai saatan jopa kirjottaa jonkun värssyn crosstrainerissa esim.

Himassa mä jatkan sen biisin prosessointia.

Mun päivään kuuluu monenlaiset palaverit, liittyen musiikkiin tai sen oheisasioihin, kuten sponsorisopimuksiin, musavideoon, levy-yhtiöön ja keikkailuun.

Eli palavereita fyysisenä tai puhelimessa tulee käytyy päivittäin. Juonitaan paljon asioita :)

Joskus on haastatteluita, joskus oon studiolla tuottajan kanssa painamassa hommaa.

Mikään päivä ei ole samanlainen ja se auttaa mua ainakin jaksamaan tällä alalla, missä töitä tehdään yleensä 7päivää viikossa. Illalla ruoanlaittoa ja sarjoja. Nukkumaan klo. 02.00

Millaiset askeleet on vienyt kohti artistiutta?

Kaikki varmaan lähti siitä, kun mun mummo kirjotti runoja. Aloin kirjottaa jo tosi lapsena tekstiä nimenomaan runoina. Äiti rakasti laulamista ja systerin kaa käytiin pianotunneilla. Musiikki oli aika läsnä aina.Hip Hop tempas mut jossain vaiheessa mukaan ja sillon mä päätin, että mä haluun tehä tätä.Oli ”helppoa” yhdistää runoja ja räppiä, sille tielle mä jäin. Nykyään mä laulan enemmän, kuin räppään.Laulaminen tuli vaan jotenkin luonnollisesti mukaan.Paljon on tullut turpaan matkan varrella, mut kaikki on kiinni siitä, et miten sieltä nousee. Jokainen vastoinkäyminen ja vaihe antaa mulle lisää aiheita kirjottaa ja rikastuttaa miteltä..

Mikä on ollut artisti-urallasi suurin haaste? Miten olet selvinnut haasteista?

Suurin haaste on omien pelkojen voittaminen, oman äänen löytäminen. Itsensä on laitettava täysin likoon. En ole täysin maalissa vieläkään, mutta sanoisin, että olen selvinnyt tähän asti, koska olen kohdannut tarpeeksi esteitä. Tarpeeksi mudassa rämmittyään millään muulla ei enää ole väliä kuin sillä, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Kuinka pidät huolta omasta jaksamisesta? Mikä on sun supervoimasi?

Kuntoilu, ystävät ja mielyttävien ihmisten kanssa työskentely auttaa jaksamaan. Myös tyhmät sarjat auttaa jaksamaan :D. Mun supervoima on varmaan periksiantamattomuus.

Tiimi on artistille tärkeä? Kuinka verkostoitua? Mistä olet löytänyt ihmiset ympärillesi?

Tiimi on kaikki kaikessa. Kukaan ei tällä alalla pärjää yksin, se on vain fakta. Mun ihmiset on tullut ajan kanssa ja muovautunut tällaiseksi. Mä oon lähtenyt moniin fiittihommiin ja tehnyt monen ihmisen kanssa musiikkia, sieltä on jääneet munlaiset ihmiset.

Kerro sun uudesta sinkusta miten se syntyi?

”BeiBei” syntyi, kun mua alko jotenkin ärsyttämään se, että pettäminen on tänä päivänä jotenkin ”sallitumpaa” kuin ennen…tai siltä se tuntuu. Myös urbaanissa musiikissa irtosuhteiden ihanointi on tullut jotenkin muotiin. Mä halusin kääntää tän toisinpäin.

Kolme vinkkiä artisti-urasta haaveilevalle!

Älä pelkää epäonnistua!

Haasta itses!

Ole nöyrä, mutta älä vietävissä!

Kuuntele uusin sinkku SPOTIFYSSA:

BEIBEI

Lisäksi RUMA löytyy myös Facebookista ja Instagramista:

Instagram

Facebook

Kiitos Rumalle haastattelusta. Toivotamme menestystä!

Uusimmat postaukset