TÄHTITAIVAALLA: 00NA


00NA on uunituore uusi artistilupaus Joensuusta. Hän julkaisi tänään ensimmäisen singlensä "Ei kuulu mun tyyliin". 00NAn musiikki on urbaania poppia, jossa on sielukkaat ja vahvat vokaalit.

- - -

Kuka olet ja mitä kuuluu just nyt?

Olen Oona Immonen, 22-vuotias liperiläislähtöinen artisti ja laulaja-lauluntekijä. Artistinimeni on 00NA ja teen suomenkielistä popmusiikkia vahvalla & sielukkaalla äänellä laulettuna. Oon ollut kipeenä tässä alkuviikon, mutta jos sitä ei lasketa niin miulle kuuluu tosi hyvää. Oon todella innoissani tästä biisijulkaisusta!

Millaiset askeleet on vienyt kohti artistiutta?

Miun artistiuden ensiaskeleet oikeestaan otin The Voice of Finlandissa: pääsin testaamaan taitojani siellä, tutustumaan aivan mahtaviin tyyppeihin ja tajusin vihdoin, että esiintyvän ja levyttävän artistin ura on se, mitä mie elämässäni haluan tehä! Sen jälkeen lähti sellanen lumipalloefekti käyntiin oman uran suhteen. Vedin opinnot loppuun ja valmistuin Joensuun konservatoriolta keväällä 2017. Samana syksynä muutin Helsinkiin musiikkiunelmieni perässä. Koin kuitenkin olevani jumissa: halusin oppia tekemään ja luomaan itse musiikkiani, mutta jokin esti minua. Keväällä 2018 sain siihen apukeinon R-TIST ACADEMY:n muodossa: olin luonut itse itselleni muurit biisien tekemisen aloittamisen tielle ja siellä sain ne murrettua alas, kiitoksia upeiden valmentajien! Sen verran kova kipinä ekoista biiseistä ja biisi-ideoista jäi, että halusin lähteä oppimaan lisää biisien teosta. Hainkin siis HEO:n Lauluntekijälinjalle ja pääsin sisään! Tää on siis ollu useemman vuoden pitunen matka, miten tähän pisteeseen on nyt päästy.

Kerro sun uudesta sinkusta ja miten se syntyi?

Miun sinkun nimi on Ei kuulu mun tyyliin. Se kertoo siitä, kun haluaa jotain oikeaa parisuhteelta eikä jaksa enää pelkkiä pelejä. Biisi lähti syntymään kesällä ajatuksenjuoksun perusteella tulleesta ideasta. Sain aika nopeasti kirjotettua ekan version tekstistä ja aika lailla samantien sain myös melodiaidean siihen mukaan. Kun aloitin syksyllä HEO-opinnot, tapasin tuottajani Tair Arusaarin eli DINOXAARI:n. Kuulin hänen tuotoksiaan ja tokaisin hänelle vaan, että miulla ois yks biisi, johon hänen kädenjälkensä sopisi loistavasti! Soitin biisin raakaversion luokassani ja Tair lähti innoissaan mukaan biisiin! Biisissä ei ollut C-osaa, mutta miulla oli ideana saada siihen joku feattaamaan. Toinenkin luokkakaverini, räppäri Liljajonas innostui biisistä ja halusi tehdä räpin c-osaan. Pitkin syksyä sitten muovattiin biisiä useampaankin kertaan, kunnes saatiin se tähän muotoon!

Tiimi on artistille tärkeä? Kuinka verkostoitua? Mistä olet löytänyt ihmiset ympärillesi?

Oon itekki paljon paininut ton kysymyksen kanssa, miten verkostoitua. Omalla kohallani oon todennu parhaimmaksi tavaksi sen, että hommaan itteni tilanteisiin, jossa pääsen luonnollisesti tutustumaan musiikkialan ihmisiin. Musiikkikouluissa ja -kursseilla pääsee tutustumaan uusiin, tuleviin musa-alan huipputekijöihin! Löysin oman tuottajani sekä monia kirjoittajakavereita HEO:sta sekä luottoihmisiä, keiltä saa suoraa palautetta biiseistä sekä korvaamattomia neuvoja urani suhteen R-TIST ACADEMY:sta. HEO:n kautta olen myös päässyt soittamaan musiikkiani jo alalla toimiville ammattilaisille kuten Mikko Von Hertzenille sekä Jurekille. Tällaisia tilaisuuksia en olisi saanut ilman HEO:a!

Sun ensimmäinen sinkku on nimeltään “Ei kuulu sun tyyliin”..mutta mitäs sun tyyliin kuuluu?

Tässäpä onkin kysymys, mitä voi pohtia aika moneltakin kantilta! Ihan elämässä ylipäätään miun tyyliin kuuluu olla täysin oma itteni ja seurata oman sydämeni ääntä. Kuulostaa tosi kliseiseltä, mutta oon oppinu tämän kantapään kautta ja en aio siitä luopua. Myös positiivinen elämänasenne on osa miun elämäntyyliä: katson mieluummin asioita valon puolelta ja se kuuluu myös miun musiikissa. Sit jos miettii vähän pinnallisemmalta kantilta esim. vaatetyyliäni, niin pieni kimallus siellä täällä ei oo ikinä pahitteeksi!

Olet kilpaillut myös Voice Of Finland- laulukilpailussa ja koko Suomi järkyttyi kun Olli Lindholm menehtyi yllättäen. Kun suru-uutinen hänen kuolemastaan tuli, julkaisit koskettavan päivityksen, jossa puhuit Ollista kauniin sanoin. Mikä oli paras neuvo, jonka Olli sulle antoi ja mitä opit kilpailusta?

Uutinen Olli Lindholmin poismenosta tuli todella puun takaa enkä vieläkään meinaa uskoa sitä todeksi. Se, mitä opin häneltä tuli oikeastaan tarkkailemalla sitä, miten hän toimi: hän teki todella kovasti töitä koko sydämellään meijän kaikkien valmennettavien eteen. Opin siitä löytämään itselleni sopivan tasapainon nöyrän ja napakan välillä: olemaan ystävällinen kaikille keiden kanssa työskentelen, mutta vaatimaan heiltä samalla parhainta mahdollista lopputulosta.

Millainen on uransa alussa olevan popparin päivä? Kerro jostain päivästä?

Miun päivät on yleensä tosi pitkiä ja päivän ohjelmat vaihtelevat päivittäin! Mutta sellanen peruspäivä menee ehkä näin: aamuni alkaa joko klo 4 tai klo 6, kun herään mennäkseni töihin. Teen asiakaspalvelualan hommia osa-aikaisesti ennen koulua ja oonkin monesti töissä klo 14 saakka ennen koulun alkua. Työpäivän jälkeen suuntaan kouluun, jossa onkin vaihteleva ohjelma riippuen päivästä! Koulua on joka arkipäivä klo 15-19.30. Meillä saattaa olla joku musiikkialan vierailija kertomassa omaa tarinaansa ja saadaan esittää hänelle omia biisejämme. Siinäpä se koulupäivä sitten meneeki! Sen jälkeen suuntaan kotiin ja alan pikapikaa nukkumaan noin klo 21-22 välillä, jotta saan akut ladattua seuraavaan päivään.

Kuinka pidät huolta omasta jaksamisesta? Mikä on sun supervoimasi?

Pakko myöntää, että itekki ihmettelen välillä miten jaksan painaa näin pitkiä päiviä välillä! Mutta luulisin vastauksen siihen olevan, että teen koko ajan töitä unelmieni eteen ja se auttaa jaksamaan eteenpäin. Toki olen mieki ihminen ja niinä hetkinä, kun alkaa voimat loppua, otan aikaa itselleni ja rentoudun. Joskus rentoutuminen on ajanviettoa rakkaiden ystävien kanssa, joskus tarvitsen aikaa yksin Netflixiä katsellen tai musiikkia kuunnellen. Oon aina ollut positiivinen ihminen ja asioiden näkeminen lopulta valon puolelta (jopa ne elämän kamalimmat asiat) helpottaa elämistä kummasti! Koen sen siis supervoimakseni.

Moni artisti aloittaa julkaisemalla omaa musiikkia itse ilman levy-yhtiöitä, kuten vaikkapa Cheek teki. Cheekistä tuli sitten lopulta yksi tämän maan suosituimmista artisteista. Mitä siis seuraavaksi?

Julkaisu mielessä seuraava askel on vielä päättämättä. Miulla on biisejä valmiina ja osaan on tuotantoa jo tehtyki, mutta haluan miettiä rauhassa, mikä on hyvä seuraava julkaistava biisi. Varmuudella seuraavista askeleista voin sanoa, että maaliskuussa miut voi nähä keikkalavoilla! Esiinnyn HEO:n lauluntekijöiden kanssa pariin kertaan: maanantaina 11.3 Tenho Restobarissa klo 20 alkaen ja lauantaina 30.3 Kampin kauppakeskuksessa klo 14 alkaen. Ei kuulu mun tyyliin kuuluu tietenkin keikkasettiin ja Tenhossa pääsette kuulemaan muita vielä julkaisemattomia biisejäni! Oon aina rakastanu esiintymistä ja siksi oonkin superinnoissani, että pääsen esittämään biisejäni livenä ihmisille. Tämän vuoden projektiksi olen myös ottanut vakituisen livekokoonpanon kasaamisen, niin pääsen tekemään keikkoja säännöllisemmin omalla materiaalillani.

Spotify-linkki biisiin: 00NA - Ei kuulu mun tyyliin

Miun somet:

Facebook: 00NA

Instagram: 00NAofficial

Twitter: 00NAofficial

Kiitos Oonalle haastattelusta. Toivotamme menestystä ja jäämme innolla seuraamaan tämän taitavan ja määrätietoisen naisen uraa!

Uusimmat postaukset