TÄHTITAIVAALLA: Imppu

Tähtitaivaalla vuorossa uusi, persoonallinen ja mielenkiintoinen artisti, Imppu. Imppu säveltää, sanoittaa, soittaa ja tuottaa omat kappaleensa itse ja on aikamoinen syntikkataituri.

Mikäli 80-luku puhuttelee sinua, niin tämä artisti kannattaa ottaa kuunteluun ja seurantaan! Impun voi nähdä livenä seuraavan kerran 27.4 Querelle- festareilla, Helsingissä.

- - -

Kuka on Imppu?

Syntikkavelho, sooloartisti ja tuottaja Lahesta. Artistihahmon takaa löytyvä Ilmari Myllynen on lisäksi kulttuurialan sekatyöläinen.

Mistä sinun musiikkisi syntyy? Ketkä ovat esikuviasi?

Sain varhaisessa iässä 80-luvulla annoksen isojen sisarusteni tuolloin kuuntelemasta brittiläisestä syntikkavetoisesta popista (ennen kaikkea Duran Duran), ja kokemusta voisin verrata Obelixin putoamiseen taikajuomapataan. Ennenkuulemattomat ja jännittävät sähköiset soundit ovat kiehtoneet niin kauan kuin jaksan muistaa. Vaikutuksen tekivät myös japanilaisen Isao Tomitan syntikkaversiot klassisesta musiikista, ja kodin sangen kattava LP-levyhylly ylipäätään. Ensimmäinen soittimenikin oli nimenomaan JVC-merkkinen sähköurku eikä akustinen piano. Nykyäänkin musiikkia tehdessä aina jonkun hyvän idean löytyessä, selittämätön lapsenomainen innostus syttyy: ”wau, mikä toi oli”? Arvostan hirmu korkealle Pet Shop Boysia, jotka ovat kunnianhimoisesti venyttäneet rooliaan popmusiikin kentällä säveltämällä hittiensä lisäksi mm. musikaalin ja baletin.

Millainen on sinun normipäiväsi?

Arki on yhtä pirstaletta! Freelancerilla, jollainen olen ollut 2013 alkaen, kuten tiedetään, ei ole virka-aikoja, joten oman tekemisen organisoiminen on suuri haaste, vieläpä kun fokus on usein vaihdettava nopeasti aiheesta toiseen. Tätä kirjoittaessa eräskin viimeaikainen päivä on saattanut vierähtää esim. tehdessä remixiä tulevalle E