TÄHTITAIVAALLA: Imppu

Tähtitaivaalla vuorossa uusi, persoonallinen ja mielenkiintoinen artisti, Imppu. Imppu säveltää, sanoittaa, soittaa ja tuottaa omat kappaleensa itse ja on aikamoinen syntikkataituri.

Mikäli 80-luku puhuttelee sinua, niin tämä artisti kannattaa ottaa kuunteluun ja seurantaan! Impun voi nähdä livenä seuraavan kerran 27.4 Querelle- festareilla, Helsingissä.

- - -

Kuka on Imppu?

Syntikkavelho, sooloartisti ja tuottaja Lahesta. Artistihahmon takaa löytyvä Ilmari Myllynen on lisäksi kulttuurialan sekatyöläinen.

Mistä sinun musiikkisi syntyy? Ketkä ovat esikuviasi?

Sain varhaisessa iässä 80-luvulla annoksen isojen sisarusteni tuolloin kuuntelemasta brittiläisestä syntikkavetoisesta popista (ennen kaikkea Duran Duran), ja kokemusta voisin verrata Obelixin putoamiseen taikajuomapataan. Ennenkuulemattomat ja jännittävät sähköiset soundit ovat kiehtoneet niin kauan kuin jaksan muistaa. Vaikutuksen tekivät myös japanilaisen Isao Tomitan syntikkaversiot klassisesta musiikista, ja kodin sangen kattava LP-levyhylly ylipäätään. Ensimmäinen soittimenikin oli nimenomaan JVC-merkkinen sähköurku eikä akustinen piano. Nykyäänkin musiikkia tehdessä aina jonkun hyvän idean löytyessä, selittämätön lapsenomainen innostus syttyy: ”wau, mikä toi oli”? Arvostan hirmu korkealle Pet Shop Boysia, jotka ovat kunnianhimoisesti venyttäneet rooliaan popmusiikin kentällä säveltämällä hittiensä lisäksi mm. musikaalin ja baletin.

Millainen on sinun normipäiväsi?

Arki on yhtä pirstaletta! Freelancerilla, jollainen olen ollut 2013 alkaen, kuten tiedetään, ei ole virka-aikoja, joten oman tekemisen organisoiminen on suuri haaste, vieläpä kun fokus on usein vaihdettava nopeasti aiheesta toiseen. Tätä kirjoittaessa eräskin viimeaikainen päivä on saattanut vierähtää esim. tehdessä remixiä tulevalle EP:lleni, kuvatessa tai editoidessa somevideota Kuninkuusraveille, JA tulevan lastenkonserttiprojektin treeneissä. Kliseenkin uhalla: kahta samanlaista päivää ei ole.

Mikä on ollut suurin este tai vastoinkäyminen matkallasi?

Mitä tulee oman musiikin valmiiksi saattamiseen, suurin este on oma, toisinaan taivaita hipova itsekritiikki.

Mikä tekee tähden?

Itsevarmuus ja tinkimättömyys, mikä yhdistettynä määrittelemättömiin tekijöihin X ja Y tekee karisman. Tai ehkä tuo oli monimutkainen tapa sanoa, etten tiedä! Tai jospa… rakastava yleisö tekee tähden?

Mikä on supervoimasi?

Parhaimpien keikkatunnelmien perusteella sanoisin että saan oman vilpittömän innostukseni tarttumaan yleisöön ja sitä myöten lietsottua hyvän meiningin sellaisiinkin katsojiin jotka näkevät mut ensimmäistä kertaa.

SINULLA on tosi vahva ja selkeä oma tyyli. Onko sinua yritetty matkalla muuttaa? Mikä on auttanut pitämään oman pään?

Suurin kriitikko ja epäilijä olen ollut minä itse (onko tää tarpeeksi hyvä, pitäiskö tän kuitenkin kuulostaa toisenlaiselta?), mutta aina hyvän keikan ja yleisön palautteen jälkeen tiedän että ”jes, tätä lisää!”. Epäilyksen hetkenä muistutan itseäni myös eräästä saksalaisesta kundista joka halusi vuosia sitten, MySpace-aikana, ostaa silloisen bändini EP:n itsepoltettuna cd-r:nä. Lähetin levyn ja vastaus kuului: ”perfect music”.

Missä olet viiden vuoden päästä?

Kierrän Eurooppaa ja Japania ilahduttamassa yleisöä multimedia-syntikkapop-oopperalla, ja artistille jää vielä palkkaakin!

Mitä jokaisen tulee tietää Impusta?

I think your boyfriend is gay.

Kuuntele Spotifyssa

Seuraa Facebookissa

Kiitos Imppu. Toivotamme sinulle menestystä!

Uusimmat postaukset