TÄHTITAIVAALLA: Knipi


Knipi on kaikille meille tuttu Egotrippi- yhtyeestä, jonka perustajajäseniin hän kuuluu. Tämän lisäksi Knipi on jättänyt jälkensä säveltäjänä suomalaiseen popmusiikkiin. Hänen kappaleitaan ovat mm. Anna Puun levyttämä "Säännöt rakkaudelle", Jenni Vartiaisen "Tunnoton" ja Irinan "Hiljaisuus". Knipi julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa syksyllä 2019.

Sinut tunnetaan Egotrippiyhtyeestä ja maan parhaisiin kuuluva biisintekijänä. Miten päädyit musiikin pariin ja musiikkialalle?


Jo ennen kuin osasin soittaa mitään instrumenttiä muistan olleeni aivan lumoissani musasta ja bändeistä. Teininä alkoi sisäinen palo olemaan niin suuri että asialle oli tehtävä jotain ja yhdessä kaverin kanssa aloimme treenata kitaran soittoa ja tehdä biisejä. Tavallaan tuntuu että olen vieläkin tuolla matkalla vaikka musatyyli on muuttunut melkoisesti noista ajoista.


Jostain syystä mulla oli hieman röyhkeän itsevarma tunne että joku levy-yhtiö meidät nappaa talliinsa jossain vaiheessa. Aika monia demoja kuitenkin läheteltiin levy-yhtiöille ja kieltäytymisiä tuli. Lopulta silloisen basistimme entinen kitaranopettaja Ben Granfelt oli tietämättämme kiikuttanut demomme Sonylle jossa innostuttiin.


Mitä kuuluu tällä hetkellä? Teetkö itsellesi vai muille musiikkia? 


Tällä hetkellä yritän kovasti kirjoittaa uusia kappaleita seuraavalle soololevylleni.


Millainen on Knipin "perus duunipäivä?”


-Useimmiten päiväni menee jotenkuten niin, että aamulla keittelen kupin kahvia ja menen pieneen työhuoneeseeni. Ehkä pistän jotain musaa soimaan ja alan kirjoitella ihan random ajatuksia paperille. Jossain vaiheessa nappaa