Useimmiten kysytyt kysymykset: laulaminen, laulutunnit ja laulutekniikka<a href='https://www.freepik.com/photos/music'>Music photo created by cookie_studio - www.freepik.com</a> laulutekniikka, laulutunnit, laulaminen


Kokosin tähän useimmin kysytyt kysymykset laulamisesta. Toivottavasti näistä on apua niille, jotka vielä miettivät laulutuntien tai ylipäänsä laulamisen aloittamista.Voiko kuka tahansa oppia laulamaan?


KYLLÄ! Olen nähnyt monta kertaa, että täysin kokematon laulaja oppii laulamaan hyvässä vireessä ja erilaisia kappaleita. Toki, jos lähtee rakentamaan laulutekniikkaa ns. nollasta, niin aikaa voi mennä yksi-kolme vuotta, ennen kuin äänellä pystyy laulamaan vireessä erilaisia helppoja pop/rock- kappaleita. Jos äänihuulissa ei ole todettua vikaa/vammaa, niin jokainen pystyy oppimaan terveellistä äänentuottoa ja kehittymään laulajana. 


Lahjakkuus auttaa aina –niin kuin muissakin taitoaineissa. Lahjakkuus kuitenkin riittää tiettyyn pisteeseen saakka, mutta ammattilaisuuteen tarvitaan kovaa treeniä, harjoitusten jatkuvaa toistoa sekä systemaattista harjoittelua.


Kuinka usein minun tulisi käydä laulutunneilla?


Tämä riippuu siitä missä olet menossa laulajana ja missä kunnossa laulutekniikkasi on, ja millaiset tavoitteet sinulla on. Jos olet aloittelija, niin suositus on kerran viikossa, jotta “oikeanlainen”, terve tekniikka kehittyy. Tunneilla kuulet opettajan esime