Varma ja taitava esiintyjä osa 1

Voitko sinä olla varma ja taitava esiintyjä?

Ajattelin koota tähän ensimmäiseen postaukseen muutaman kysymyksen, joita minulta melko usein kysytään. Kun vastaan niihin, vastaan toivottavasti samalla myös johonkin, mikä sinua askarruttaa.

Mihin laitan kädet?

Hyvä kysymys. Kädet roikkuvat molemmilla sivuilla kieltämättä vähän kummasti, jos niillä ei ole mitään tekemistä. Melko luonnollinen paikka käsille on juuri siinä, missä ne ovat. Ja, minulta ei koskaan kysytä, mihin laitan jalat tai pään ja niin edelleen.

Me olemme kädellisiä ja teemme käsilläme paljon asioita, siksi on luonnollista että jännittävässä tilanteessa mieleen tulee, pitäisikö myös käsien osallistua jotenkin tilanteeseen. Vastaus siihen on yhtä luonnollinen.

Millainen tyyppi sinä olet? Oletko elehtivä ja innokas selostaja vai kenties hillitympi ja rauhallisempi esiintyjä? Yritä toimia itsellesi rennolla ja luontevalla tavalla. Toki voit pitää kätesi vaikka puuskassa, mutta se ei välttämättä anna sinusta kovin rentoa kuvaa. Saatat vaikuttaa etäiseltä jahieman varautuneelta, jopa ylimieliseltäkin. Ehdotukseni olisi testata peilin edessä, miltä kädet näyttävät ja mitä ne alkavat puuhailla. Koita pitää ne aluksi liimattuna kylkiin täysin liikkumatta. Miltä se näyttää?

Tai entäpä, jos vähän rentoudut ja annat käsien osallistua hieman? Jos tuntuu, että käsien liike menee liialliseksi huitomiseksi, voit toki varautua vaikka jollain turva-asennolla. Laita kädet lantiolle, puuskaan tai risti kädet vatsan päälle, tai ota kiinni mikkiständistä! Jos huomaat yhtäkkiä elehtiväsi käsilläsi liikaa, sinulla on keino rauhoittaa niiden tilanne laittamalla ne luontevalle ja ominaiselle paikalleen.